Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Víz alá kerültek, mégis híresek!
  2015-04-15 16:27:04, szerda
 
  Az épületek különböző célokra épültek és most a tavakból és folyókból emelkednek ki. Egykor laktak és éltek bennük,ma a gyomok és halak veszik körül őket.A gátak és víztározók építése miatt lettek a víz foglyai ezek az építmények.
Templomok, kolostorok, paloták és erődítmények általában előfordulnak részben elmerült-struktúrák, amelyek népszerűek a fényképészek és turisták számára.

1. St. Nicholas Church, Macedonia




Link

A templom a Szent Miklós Mavrovo, Macedónia 1850-ben épült, és ott állt de 153 év múlva úgy döntöttek, mesterséges tóra volt szükség a faluban. Egy ponton a templom teljesen elsüllyedt, de újra emelkedő tartja, különösen nyáron, az aszályok a 21. században.

2. Church Of Altgraun In Lake Reschen, Italy




Link

A mesterséges tó tervezése ezen a területen kezdődött a 1920-as években a Montecatini cég által, aki meg akarta építeni a tározó villamos energia művét. Ez nehéznek bizonyult, mivel nem tudott megfelelő támogatást és erős ellenállással találkozott az összes érintett városokban.




Link

Miután évekig a késések és a fellebbezések voltak a kormányzati tisztviselőkkel, a falvak és Graun Reschen kerültek víz alá 1950-ben. Összesen 163 lakás szűnt meg, köztük a híres templom, melynek tornya ma is áll óra felett 20 láb (6 m​​) vízzel, és vált egyik fő attrakciója a területen.

3. Church of Old Petrolandia, Brazil




Link

Petrolandia egy város Brazíliában folyó közelében Sao Francisco, egy része volt -, amikor egy gát épült. Az egyetlen dolog maradt állva az egyház, amely szokatlan és szép látvány.

4. Kalyazin Bell Tower, Russia




Link

A Kalyazin Bell Tower egy neoklasszikus campanile, a magassága 74,5 méter (244 láb) felett a víz a Uglich tározó a Volga folyó szemközti óváros Kalyazin. A steepled harangláb épült 1796-1800 keretében a monostor Szent Miklós.




Link

Amikor Sztálin elrendelte az építőiparban a Uglich víztározó építését1939-ben, a régi része Kalyazin, köztük több középkori struktúrák voltak. A szerkezet lett a fő célja a turisztikai érdeklődésnek a keleti Tver terület, és egy sziget volt alatta. Van egy kis móló hajók számára.

5. Jal Mahal Palace, India




Link

Jal Mahal (jelentése: "Palace Víz") egy palota közepén helyezkedik el a Sagar tó, Jaipur város, a főváros az állam Rajasthan, India. Öröm palota, a királyi család 1799-ben, Jal Mahal Palace rendkívül romantikus hely, a maga bonyolult építészeti és szép elképzelések a nyugodt vizű tó Man Sagar. A tó ökoszisztémájának egyik kedvenc otthoni számos vonuló madárfaj honos és.




Link

Jal Mahal közelmúltban lett felújítva, és nyitva áll a nyilvánosság számára. Az első négy emeletén Jal Mahal van víz alatt, és csak a legfelső emelet felett van a víz szintje. Bent a műemlék a tetőtéri kertben, fehér márvány - Chameli Bagh vegyítve a hagyományos Rajput építészet és kortárs hatásokkal, szökőkutakkal, víz-csatorna faragott fülkékben, fák és illatos virágok.

6. Church of Mediano, Spain




Link

Egy 16. századi templom található a víz alatti Mediano. Víz alatti település La Fueva megyében Huescaban, Spanyolországban van. Ezt a templomot elárasztotta a víz együtt az egész faluval. A víztározó azonos nevű, épült az 1960-as években.




Link

Az utolsó lakói elhagyták a helyet, amikor a víz már bejutott a házaikba. Amikor a tó tele van, a mélység aljától a torony kb 30m.

7. Tricule Fortress, Romania




Link

Tricule Fortress-ben épült, 15 században,hogy megállítsa az Otoman terjeszkedését nyugatra, a romok közelében található Svinita településen, Románia és Szerbia határán.




Link

A bal oldalon a Duna, 4km-re Svinita, három torony háromszög alakú. Ezek már álltak a meredek lejtőn, mielőtt 1971-ben elárasztotta a tó. Manapság úgy tűnik hogy elöntötte a Duna és a déli tornyot úgy tűnik, hogy teljesen elöntötte a víz. A tornyok 10 és 11 m (33 és 36 láb) magas. Mindegyik kőből épült, ott állt a 1,40 m (5 ft) széles falak, amelynek 3 szintje alkotja a belső teret.

8. The Nativity Church, Russia




Link

A Születés temploma a 18. század végén (kb. 1790) a Krokhino településen. A templom található a tó partján Beloyeben, az eredete a Sheksna folyó.




Link

Az egyház akkor került víz alá, amikor a szovjetek elkezdték a vízerőmű építését. A templom félig megsemmisült. Az egyház Krokhino néven vált ismertté, mert a turista útvonalak a Sheksna folyón vannak . 2009-ben készült egy projekt a templom megmentéséért megszervezve.

Bonus: Reappeared Church of Potosi, Venezuela




Link

Potosi, Venezuela. 1985 volt az az év, amikor a város szándékosan elárasztotta hogy építsenek egy vízerőmű gátat. Ez maradt belőle. A legtöbb értékes emléktárgy Potosiban meglehetősen átázott.




Link

Súlyos szárazság (2009-2010) a régióban azt eredményezték, hogy a páratlan csodát megmentette. A víz szintje az ember alkotta tározóban annyira alacsony, hogy a városban korábban elsüllyedt templom most teljesen víz felett van és pihen a szárazföldön.




Link

Ezt a 82 méter magas templomot nem lehetett látni teljes egészében 25 év alatt. A jó hír az, hogy a látogatók most tanúi ezt a gyönyörű templomot megcsodálni és a El Niño hatásait. A rossz hír, hogy 68%-a venezuelai vízerőmű teljesítménye. Ez azt jelenti, hogy az ország most éli hivatalosan deklarált az energia-vészhelyzetét.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: spanyolországban, tisztviselőkkel, terjeszkedését, teljesítménye, eredményezték, fellebbezések, ellenállással, megmentéséért, neoklasszikus, szökőkutakkal, érdeklődésnek, vészhelyzetét, nyilvánosság, elárasztotta, fényképészek, előfordulnak, erődítmények, szárazföldön, közelmúltban, építőiparban, megsemmisült, megszervezve, elképzelések, meglehetősen, megcsodálni, attrakciója, megmentette, kormányzati, találkozott, hagyományos, petrolandia, településen, mesterséges, brazíliában, szándékosan, hivatalosan, épületek különböző, templom teljesen, területen kezdődött, 1920-as években, tározó villamos, összes érintett, fellebbezések voltak, kormányzati tisztviselőkkel, híres templom, város Brazíliában, része volt, egyetlen dolog, neoklasszikus campanile, steepled harangláb, monostor Szent, régi része, Nicholas Church, Szent Miklós Mavrovo, Church Of Altgraun In Lake Reschen, Graun Reschen, Kalyazin Bell Tower, Szent Miklós, Amikor Sztálin, Mahal Palace, Palace Víz, Chameli Bagh, Tricule Fortress, Tricule Fortress-ben, Nativity Church, Reappeared Church,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 25  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ahogy emelkedik a rezgés...  Beney Zsuzsa - Álom  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Gömb  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Beney Zsuzsa - Sirató  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Kellemes esti időtöltést  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Búzaszentelés  Egyszerűen  Föld napja április 22  A végzet az  Nehezen engedem  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Idézetek a barátságról  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Naplemente  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Gárdonyi Géza - Április végén  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Nehezen engedem  A boldogság ült a világvégén  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alakot vált...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Gizike bar...  Amit átélünk,  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szent György nap  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
épületek különböző, templom teljesen, területen kezdődött, 1920-as években, tározó villamos, összes érintett, fellebbezések voltak, kormányzati tisztviselőkkel, híres templom, város Brazíliában, része volt, egyetlen dolog, neoklasszikus campanile, steepled harangláb, monostor Szent, régi része, szerkezet lett, turisztikai érdeklődésnek, keleti Tver, sziget volt, palota közepén, állam Rajasthan, királyi család, maga bonyolult, nyugodt vizű, nyilvánosság számára, első négy, legfelső emelet, tetőtéri kertben, hagyományos Rajput, templomot elárasztotta, egész faluval, víztározó azonos, 1960-as években, utolsó lakói, mélység aljától, romok közelében, meredek lejtőn, déli tornyot, belső teret, templom található, egyház akkor, szovjetek elkezdték, vízerőmű építését, templom félig, egyház Krokhino, turista útvonalak, templom megmentéséért, város szándékosan, vízerőmű gátat, legtöbb értékes, páratlan csodát, ember alkotta, városban korábban, látogatók most, gyönyörű templomot, ország most, spanyolországban, tisztviselőkkel, terjeszkedését, teljesítménye, eredményezték, fellebbezések, ellenállással, megmentéséért, neoklasszikus, szökőkutakkal, érdeklődésnek, vészhelyzetét, nyilvánosság, elárasztotta, fényképészek, előfordulnak, erődítmények, szárazföldön, közelmúltban, építőiparban, megsemmisült, megszervezve, elképzelések, meglehetősen, megcsodálni, attrakciója, megmentette, kormányzati, találkozott, hagyományos, petrolandia, településen, mesterséges, brazíliában, szándékosan, hivatalosan, helyezkedik, turisztikai, montecatini, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2427
  • e Hét: 13045
  • e Hónap: 24059
  • e Év: 130203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.